Elérhetőségek
hello [kukac] magnetictraining.hu +36-30/749-1409 2315 Szigethalom, Cseresznyés utca 8 REGGEL hétfő - péntek 06:00 - 12:00 DÉLUTÁN hétfő - péntek 15:00 - 20:00
Kövessen minket
Image Alt

Magnetic tréning

Magnetic Tréning

M

Tudod mi az a Magnetic Tréning? Egy funkcionális edzésen alapuló, gerinctréninggel kiegészített és pulzusalapú edzést magába foglaló edzésprogram és egyben életmódprogram.

A funkcionális tréning segít abban, hogy javítsd az egyensúlyodat, a stabilitásodat, a koordinációdat és a mozgékonyságodat. Az edzésprogram egyénileg van kialakítva a te szükségleteidhez és korlátaidhoz, így bármilyen szinten vagy, biztosan találsz megfelelő gyakorlatokat. Az egész test erősítése és a kiegyensúlyozott izomfejlődés csak néhány azok közül a nagyszerű előnyök közül, amelyeket a funkcionális tréning nyújt. És ami a legjobb az egészben, hogy az edzésprogram segít abban, hogy megbirkózz a mindennapi élet kihívásaival, mint például a székből való felállás, a lépcsőzés vagy a bevásárlótáskák cipelése.
Tehát, ha szeretnél fitt és funkcionálisan erős testtel rendelkezni, akkor a funkcionális tréning az ideális edzésprogram számodra. Csatlakozz hozzánk, és ismerd meg, hogyan lehet az életmódodat egészségesebbé és erősebbé tenni a funkcionális tréning segítségével!

Magnetic Tréning edzéseink során számos eszközt használunk, mint pl. TRX, kettlebell bosulabda, de a legnagyobb kedvencünk a ViPR. Azonban a funkcionalitás nem az eszközben vagy az ismétlésszámban, hanem a kivitelezésben rejlik!

Edzéseket hétről hétre úgy rakjuk össze, hogy azok hatékonyan, a teljes testet és vele együtt az elmét, idegrendszert is megmozgassák, aminek hatása két edzés között is érezhető.

És amit a Magnetic Tréning ígér: fokozatosan növekszik az állóképesség, az erőnk, stabilabbak és rugalmassabbak leszünk, miközben gyorsan átformálódik a testünk. És ha még az étrendet is mellé rakod, akkor akár fogyasztóprogramnak is hívhatjuk!

A csoportos óráknak köszönhetően pedig a jó kedv és hangulat is biztosított. Ha „meg kell halni”, hát meghalunk, de a végén mindig jutalom vár! 🙂

b

Személyi edzések

Állapotfelmérés: fizikális, idegrendszeri, ízületi mozgástartományok elemzés.

b

Csoportos edzés

4-8 fővel, egész testet érintő gyakorlatok, amelyek érintik az ideg-izom kapcsolatokat.

Triplex

Egy modern szemléletű orvosi és sporttudományi eredményekre, valamint gyógytornász tapasztalataira épülő mozgásprogram.

b

MOZGÁSTERÁPIA

Túlterhelésből, helytelen testtartásból fakadó, izületi fájdalmak, megszüntetése.

1

Mobilitás

Ez az első lépés annak érdekében, hogy a mozgásod jó legyen. Elengedhetetlen a mobilitásra jobban alkalmas ízületeknél - boka, csípő, háti szakasz, vállak, csukló - a mobilizálás, annak érdekében, hogy nagy mozgástartományod legyen. Ha jól működnek ezek az ízületeid, akkor jöhet a következő lépés, a core, vagyis a törzserő fejlesztése légzéssel és tudatos bekapcsolással.

2

Core, törzserő

A törzserő mozgásod, tartásod szempontjából megkerülhetetlen, hiszen összeköti az alsótestet a felsőtesttel, és szinte minden erővonal keresztül megy rajta. Helyes testtartásnál fontos, hogy minden irányból stabil legyél. Sportolásnál vagy bármilyen egyéb mozgásnál elengedhetetlen, hogy erős legyen minden irányból, és egyensúlyban működjenek egymással

3

Erő, erő állóképesség

Te is erős szeretnél lenni? De nem tudod hogyan kezdj bele? Nagyon sok erő létezik, a mindennapi életben sokféle erővel találkozol (általános erő, erő állóképesség, gyors erő, maximális erő stb.) ezért saját erőd megőrzése szükséges, hogy egész életed során sikeres maradhass! Így fontos számodra is, hogy olyan edzésprogramod legyen, ami nagyon változatos, és melyben sokféle módon találkozol különféle erőgyakorlatokkal.

4

Intenzitás

Az edzéseken az intenzitást tekintve is fontos szempont a változatosság! Nincs külön kardiós blokk, hanem az egész edzés része, jellemzője, hogy milyen intenzitású a gyakorlat. Egészséged megőrzése, a szív és érek vérkeringésének fejlesztése, illetve anyagcserénk kondicionálása szempontjából is fontos eleme az edzéseidnek.

Pulzus alapú edzések

P

Emeld új szintre edzéseid hatékonyságát! A pulzustartományok nagy mértékben növelik a pulzusszám alapú edzések hatékonyságát. Az edzést a maximum pulzusszám százalékos értékei alapján öt pulzustartományra osztja, így a pulzustartományok segítségével könnyedén kiválasztható és megfigyelhető az edzés intenzitása.
MAXIMUM 00%
NEHÉZ 00%
KÖZEPES 00%
KÖNNNYŰ 00%
NAGYON KÖNNYŰ 00%
CélzónaHR max intenzitási %-aPéldául: PulzustartományokPélda időtartamokAz edzés hatása

MAXIMUM

90–100%171-190 ütés/perckevesebb, mint 5 perc

Előnyök: A légzéshez és az izommunkához végzett maximális vagy maximálishoz közeli erőfeszítés.

Közérzet: Nagyon fárasztó a légzés és az izmok számára.

Akiknek javasolt: Nagyon gyakorlott és fitt atléták. Csak rövid időszakokra, általában a végső felkészüléskor vagy rövid alkalmakkor.

NEHÉZ

80-90%152–172 ütés/perc2-10 perc

Előnyök: Megnövekedett képesség a nagy sebességű kitartás fenntartására.

Közérzet: Izomfáradtságot és nehéz légzést okoz.

Akiknek javasolt: Tapasztalt atléták számára az éves felkészüléshez, és változó időtartamokra. Fontosabbá válik a versenyszezon előtti időkben.

KÖZEPES

70–80%133–152 ütés/perc10–40 perc

Előnyök: Növeli az általános edzési gyakorlatot, a közepes intenzitású erőfeszítéseket könnyebbé teszi, és növeli a hatékonyságot.

Közérzet: Állandó, kontrollált, gyors légzés.

Akiknek javasolt: Eseményekre edző atléták számára, vagy azoknak akik teljesítmény növekedést szeretnének elérni.

KÖNNNYŰ

60–70%114-133 ütés/perc40–80 perc

Előnyök: Fejleszti az általános alap edzettséget, fejleszti a regenerálódást és felgyorsítja az anyagcserét.

Közérzet: Kényelmes és könnyű, alacsony izom és kardiovaszkuláris terhelés.

Akiknek javasolt: Mindenki számára, hosszú edzésekre az alapozási időszakban és a regeneráló gyakorlatokhoz a versenyidőszak alatt.

NAGYON KÖNNYŰ

50–60%104–114 ütés/perc20–40 perc

Előnyök: Segít a bemelegítésnél vagy a levezetésnél és a regenerálódásban.

Közérzet: Nagyon könnyű, kis terhelés.

Akiknek javasolt: Regenerálódáshoz és levezetéshez, az edzési időszak folyamán.

Forrás: Polar.com